Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές των καυσίμων στους οδηγούς, καθώς το ξέφρενο ράλι στις αυξήσεις συνεχίζεται.

Οι ανατιμήσεις οι οποίες γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση προκαλούν σοκ στους οδηγούς και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για προγραμματισμό είτε σε επίπεδο νοικοκυριών είτε σε επίπεδο ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Ιδιώτες και επαγγελματίες που αγοράζουν αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης για να κάνουν τη δουλειά τους βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν βάζοντας στα ρεζερβουάρ ακόμη και μικρές ποσότητες, καθιστώντας πανάκριβες τις μετακινήσεις σε δρόμους οι οποίοι μάλιστα συχνά είναι γεμάτοι και από κίνηση.

Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει σε πανελλήνια βάση τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,4 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Στο πετρέλαιο κίνησης διαφαίνονται κάποιες πολύ μικρές υποχωρήσεις στις τιμές, σε αντίθεση με την αμόλυβδη όπου έχουν «σπάσει τα φρένα».

Στην περιφέρεια μάλιστα και ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Λευκάδα, αλλά και η Ευρυτανία οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν περάσει τα 2,43 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων τα 2,55 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης τα 2,08 ευρώ το λίτρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βάλει κανείς 40 λίτρα απλής αμόλυβδης με τη μέση πανελλήνια τιμή θέλει πλέον σχεδόν 90 ευρώ.

Για το ντίζελ το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 76 ευρώ, εξανεμίζοντας ουσιαστικά με τη μια το επίδομα που έχει δώσει η κυβέρνηση για να τονώσει τους οδηγούς.

Προς νέα μέτρα στήριξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά από μέτρα για να μειώσει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να δοθεί νέο Fuel Pass για την αγορά καυσίμων που ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη επιδότηση από την προηγούμενη.

Είναι επίσης πιθανόν να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις σε κατοίκους των νησιών, όπου οι ανατιμήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες