Με στενό εύρος διακύμανσης 4 μονάδων και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα 49 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, βαμμένη ξεκάθαρα με τα χρώματα της διστακτικότητας και της επενδυτικής ανασφάλειας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, προφανώς, από την επικείμενη ανακοίνωση της μεσοπρόθεσμης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, και απουσία άλλων σημαντικών γεγονότων, αναμένεται κάποιου είδους προεξόφληση εν ευθέτω χρόνω.

Την εξίσωση περιπλέκει ακόμα περισσότερο η επίσης επικείμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, και ειδικα εστιάζοντας στον δομικό, με την ευαισθησία αυτού στις αλλαγές της Fed να είναι το σημείο-κλειδί.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, με τον Δείκτη μας να κινείται σε θετικό βραχυπρόθεσμο momentum με άνω όριο τις 910 μονάδες και στήριξη τις 894.

Tον μικρό χορό έσυρε η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς κατέγραψε σχεδόν το 1/4 του τζίρου της ημέρας, μιας ημέρας που βρήκε μικτά πρόσημα με 53 ανοδικές, 44 πτωτικές και 69 αμετάβλητες μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News