Πάνω από 2% είναι απώλειες που καταγράφει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας πλέον και τη στήριξη των 865 – 870 μονάδων, την ώρα που η απόδοση του ελληνικού ομολόγου φτάνει το 4,3%.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 2,47% στις 864,77 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ.

H σύσφιξης της πολιτικής της ΕΚΤ

Η αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι οι αποφάσεις σύσφιξης της πολιτικής της ΕΚΤ, χωρίς να υπάρχει ένα δίκτυ προστασίας για τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αφού ούτε τον πληθωρισμό θα καταφέρουν να ελέγχουν. Με άλλα λόγια, οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν χτες κρίνονται ανεπαρκείς για τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά “επαρκείς” ώστε να πυροδοτήσουν κάποια αύξηση του κόστους δανεισμού των κυβερνήσεων.

Το ελληνικό ομόλογο

Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να φτάνει σήμερα στο 4,3%, καθώς οι αγορές στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα λήξουν από την 1η Ιουλίου. Βέβαια, τα επίπεδα στα οποία έχει βρεθεί το ελληνικό ομόλογο είναι τα υψηλότερα από το 2017, όταν δηλαδή η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ήταν μακριά ακόμη από την επενδυτική βαθμίδα.

Οι τίτλοι

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Πειραιώς και η Alpha Bank σημειώνουν σημαντικές απώλειες άνω του 4%, ενώ ισχυρή είναι η πίεση που δέχονται οι Aegean, Quest, Jumbo, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΟΤΕ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών