Ανοδικά κινείται σήμερα στη Wall Street, η οποία προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα και να ανακτήσει μέρος των απωλειών του πρώτου εξαμήνου του έτους, παρά το γεγονός ότι οι φόβοι για την ύφεση στην αμερικανική οικονομία αυξάνονται.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,74% στις 30.707 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,75% στις 3.788 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,79% στις 11.140 μονάδες.Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αντίδραση εν μέσω bear market. «Η ανάκαμψη σίγουρα θα υποδηλώνει κάθε είδους προσωρινή αναστροφή που συνοδεύεται από συνθήκες μεγάλων πωλήσεων», δήλωσε ο Todd Jones, επικεφαλής επενδύσεων στην Gratus Capital.

Οι φόβοι για ύφεση

Την ίδια ώρα, η εστίαση παραμένει στη νέα κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει για τη νομισματική πολιτική για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο. Χτες, ο Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι «σθεναρά δεσμευμένη» στη μείωση του πληθωρισμού. Σημείωσε επίσης ότι μια ύφεση είναι μια «πιθανότητα», αυξάνοντας τους φόβους στη Wall Street.Η UBS είναι η πιο πρόσφατη επενδυτική τράπεζα αυτή που αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στο 69%, επικαλούμενη τα αδύναμα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα για τη στέγαση, τη βιομηχανική παραγωγή και τα κεφαλαιουχικά αγαθά. «Πλέον προσέχουμε για οποιαδήποτε περαιτέρω αρνητική συνέχεια ή εάν θα πετύχουμε απλώς μια τοπική κορύφωση και  συνεχιστεί κάποια δυναμική ανάπτυξης στα  δεδομένα», ανέφερε η UBS.

Διαβάστε επίσης: Barclays: Σε τεχνική ύφεση η Ευρώπη στις αρχές του 2023

Χτες, η Citigroup αύξησε τις πιθανότητές της για ύφεση στο 50%, επικαλούμενη μια μείωση της καταναλωτικής ζήτησης που θα μπορούσε να δυσκολέψει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιτύχει μια ήπια προσγείωση. Επίσης, η Goldman Sachs είπε ότι η πιθανότητα μιας ύφεσης είναι «μεγαλύτερη και πιο εμπροσθοβαρής» από ό,τι ήταν προηγουμένως.Στα μάκρο της ημέρας, κοντά σε υψηλό πενταμήνου παρέμειναν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, δίνοντας μια αίσθηση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις και οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και την αγορά εργασίας.  Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά μόλις 2.000 στις 229.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 226.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street