Τηρουμένων των αναλογιών, οι χθεσινές μέτριες απώλειες ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει το ΧΑ, σε μια ημέρα που ευρωαγορές και Wall Street κατέγραφαν διπλάσιες απώλειες.

Και μάλιστα, η χαμηλή -για άλλη μια φορά- συναλλακτική δραστηριότητα υπέδειξε ότι οι μακροπρόθεσμες θέσεις δεν ..βιάζονται να κατέβουν από το τρένο μας, που αν και όχι ανοδικό, τουλάχιστον παραμένει εκείνο με το μικρότερο ταξίδι στη χώρα των αρνητικών προσήμων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, μπορεί να χάλασε το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ανοδικών συνεδριάσεων, ωστόσο δεν φαίνεται να προσετέθη κάποιο σημαντικό δεδομένο πλην του ότι ο ΓΔ δεν κατάφερε να διαφύγει των 850 μονάδων, ένα επίπεδο που οριοθετεί και τη βραχυπρόθεσμη πτωτικότητα και που μόνο πειστική κατοχύρωση αυτού μπορεί να αλλάξει την -πτωτική, κατά τ’ άλλα- εικόνα.

Η διάχυση της μικρής ρευστότητας ήταν πολύ καλή, με 10 μετοχές να καταγράφουν τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου, προφανώς όλες από τον 25άρη, και περιμένουμε ακόμα τον καταλύτη που θα προσδώσει κάποιο νέο μοτίβο κατεύθυνσης, με τις πιθανότητες αρνητικού σεναρίου να είναι υψηλότερες.

Τέλος, ενδεικτικό της ανασφάλειας είναι ότι μονάχα 2 (!) εισηγμένες εταιρικές ομολογίες παραμένουν στο άρτιο, με τις λοιπές να είναι αδικαιολόγητα έως και 1000 μ.β υπό του αρτίου, όπως εκείνες της Motor Oil (91%) και ΕΛΧΑ (91,5%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News