Την τρίτη από μία σειρά δράσεων με αντικείμενο την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών πραγματοποίησε στις αρχές Ιουνίου η Attica Group, στο πλαίσιο του προγράμματος υπευθυνότητας «πλέουμε μαζί», το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και στη συνεισφορά των εργαζομένων του Ομίλου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Όπως τονίζεται, στη συνέχεια των δύο επιτυχημένων αποΔράσεων στη Νάξο και στην Κω, ο τρίτος σταθμός ήταν η Σαντορίνη, όπου το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου οι εθελοντές-εργαζόμενοι, μαζί με τους εθελοντές της Aegean Rebreath σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, εργάστηκαν για τον καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας.

Δεκάδες αντικείμενα συλλέχθηκαν από το βυθό

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές συνέλεξαν από το βυθό και ταξινόμησαν: 834 πλαστικά και συνθετικά πολυμερή, 39 ρόδες, 71 αντικείμενα από ύφασμα, κουβέρτες, χαλιά και μοκέτες, 495 μεταλλικά αντικείμενα, 72 γυάλινα/κεραμικά αντικείμενα και 5,5 σάκους με διάφορα πλαστικά αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης: «Μπλόκο» από τη Δικαιοσύνη στην ανεξέλεγκτη δόμηση στα νησιά του Αιγαίου

Επιπλέον, το Σάββατο 4 Ιουνίου, 70 περίπου παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας και το Ναυτικό Όμιλο Θήρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από εργαζόμενο-εθελοντή της Attica Group σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και τα οφέλη της ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικού από την ομάδα Athens Makerspace.

Σύμφωνα με την Attica Group, «στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσουμε περαιτέρω τις τοπικές κοινωνίες των νησιών στα οποία δραστηριοποιούμαστε σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας. Επίσης, να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς και να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
«Όταν νοικοκυριά στερούνται το πόσιμο νερό δεν μπορούμε να ποτίζουμε τα γήπεδα του γκολφ»
Green |

Πόλεμος στη Γαλλία: Λένε όχι στο πότισμα των γηπέδων γκολφ λόγω έλλειψης νερού

Φουντώνει η πολεμική στη Γαλλία με αφορμή τις πρωτοφανείς παρενέργειες της ξηρασίας – Οικολόγοι και Αριστερά ζητούν ορθολογικότερη χρήση των υδάτινων πόρων, τι απαντά η γαλλική Ομοσπονδία γκολφ