Μελέτη για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο Διάστημα για το ανθρώπινο σώμα.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι καθοριστικής σημασίας για το ενδεχόμενο υλοποίησης φιλόδοξων διαστημικών αποστολών στο μέλλον.

Μία μελέτη σχετικά με απώλεια οστικής μάζας σε 17 αστροναύτες, που αποτέλεσαν πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο Διάστημα για το ανθρώπινο σώμα, αλλά και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για τη μετρίαση των συνεπειών αυτών.

Διαβάστε ακόμα: Η Ρωσία… απειλεί: Μπορεί να πέσει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Νέα δεδομένα και για την ανάκτηση της πυκνότητας των οστών

Η μελέτη συγκέντρωσε νέα δεδομένα για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες και αναφορικά με την επίδραση των συνθηκών της διαστημικής μικροβαρύτητας, αλλά και σχετικά με το βαθμό ανάκτησης της πυκνότητας των οστών, μετά από την επιστροφή των αστροναυτών στη Γη.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 14 άντρες και τρεις γυναίκες αστροναύτες, με μέση ηλικία τα 47 έτη, και τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών να κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών, ενώ ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειάς τους φτάνει περίπου στους 5,5 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία