Την πληρωμή τόκων και κεφαλαίου ομολόγου ύψους 1 δισ. δολαρίων δεν μπόρεσε να καταβάλει η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία Shimao Group, το τελευταίο πλήγμα στην ταραγμένη αγορά ακινήτων της Κίνας. Το κουπόνι του ομολόγου είναι  4,750%  και έληξε σήμερα 3 Ιουλίου.

Η Shimao δεν μπόρεσε να καταβάλει συνολικά 1,023 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαιο και τόκους στους πιστωτές του ομολογιακού δανείου της που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Η εταιρεία έστειλε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και επικαλείται «τις αβεβαιότητες της αγοράς, δύσκολες συνθήκες λειτουργίας και χρηματοδότησης».

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Η οικονομία ανακάμπτει αλλά τα θεμέλιά της δεν είναι στέρεα

Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει λάβει ειδοποίηση για επιτάχυνση της αποπληρωμής από τους δανειστές της, όπως αναφέρεται, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι οφειλέτες δεν έχουν προχωρήσει σε ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η Shimao προσέλαβε την Admiralty Harbour Capital, ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και τη Sidley Austin, ως νομικό σύμβουλο, για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση και τη διερεύνηση τρόπων διαχείρισης της κρίσης ρευστότητας.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Μειώνει το επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια για να τονώσει την αγορά ακινήτων

Εν τω μεταξύ, οι πιστωτές  δύο κοινοπρακτικών δανείων της συμφώνησαν να δώσουν μια ανάσα στην εταιρεία, όσον αφορά την αποπληρωμή τους. Συγκεκριμένα, έλαβε γραπτή ειδοποίηση υποστήριξης από την πλειοψηφία των δανειστών των δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν το 2018 και το 2019, στα οποία η HSBC ενήργησε ως επικεφαλής διαμεσολαβητής για δάνεια σε διπλό νόμισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ