Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ολοκληρώνοντας όμως μια ανοδική εβδομάδα, η οποία στηρίχθηκε στην εκτίμηση ότι ο επιθετικός τόνος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve θα θέσει υπό έλεγχο τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,14% στις 31.339 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,08% στις 3.899 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 11.635 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq ξεχώρισε με τα κέρδη του 4,6% που σημείωσε, με τον Dow να κερδίζει 0,9% και ο S&P να ενισχύεται κατά 2,1%.

Η αγορά εργασίας

«Η συνολική εικόνα από την αγορά εργασίας είναι αρκετά ισχυρή, ενισχύοντας την υπόθεση για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο Michael Schumacher, επικεφαλής επενδύσεων της Wells Fargo, σχολιάζοντας τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: «Μαζεύτηκαν» οι εβδομαδιαίες απώλειες

Επίσης, οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν απότομα σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας, επηρεάζοντας τις μετοχές ανάπτυξης κυρίως. Ειδικότερα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο βρέθηκε στο 3,09% ενώ στο 3,13% κινήθηκε το 2ετές και στο 3,15% το 5ετές ομόλογο.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Levi Strauss κέρδισαν περισσότερο από 2%, καθώς ανέφερε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίμηνο, ενώ αύξησε το μέρισμά της. Στον αντίποδα, η Twitter έχασε πάνω από 4%, μετά το δημοσίευμα της Washington Post ότι ο Elon Musk αναμένεται να αποσύρει την προσφορά για την εξαγορά της.

Η GameStop υποχώρησε περίπου 5%, καθώς η εταιρεία απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή της και δήλωσε ότι θα απολύσει υπαλλήλους στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανάκαμψης. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 15% στη χθεσινή συνεδρίαση, στον απόηχο της ανακοίνωσης του reverse split 4 προς 1.

Διαβάστε ακόμα: Ο DAX πρασίνισε τα ταμπλό

Οι ενεργειακές μετοχές κατέγραψαν επίσης κέρδη, καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται και πάλι. Η Devon Energy και η Valero κέρδισαν πάνω από 2%. Από την άλλη όμως, οι μετοχές του κλάδου των ταξιδίων επηρεάστηκαν, με την Caesars Entertainment να χάνει πάνω από 4% και την Carnival να πέφτει 3%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, σταθερή στο 3,6% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022, ενώ προστέθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας, έναντι εκτιμήσεων για 250.000 νέες θέσεις. Επίσης, οι σχετικές μετρήσεις για τον Μάιο και τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα από τις 390.000 και 436.000 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street