Τη θλίψη του για την σοκαριστική δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο ‘Αμπε εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στα αγγλικά στο twitter.

«Θλιβερά και σοκαριστικά νέα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Η ζωή του συντομεύτηκε με φρικτό και σκληρό τρόπο. Η συνεισφορά του τεράστια. Αυτό το έγκλημα είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά

«Sad and shocking news about former Japanese Prime Minister Shinzo Abe. His life has been cut short in an appalling and cruel way. He made a huge contribution, this crime is an attack on democracy itself. My thoughts are with his family, friends and the Japanese people.»

Πισώπλατος πυροβολισμός

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας του. Ο 42χρονος δράστης είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό NHK.

O πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έδινε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την επίθεση που δέχτηκε από άνδρα εφοδιασμένος με «χειροποίητο», σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, τουφέκι, την ώρα που εκείνος εκφωνούσε ομιλία.

Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν