Τη διανομή του 10% των καθαρών κερδών ως μέρισμα και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αφοί Κορδέλλου που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγήθηκε την μη διανομή μερίσματος λόγω των απρόβλεπτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, πέραν των άλλων, και ως προς την προμήθεια πρώτων υλών, και ως προς τις αυξητικές τάσεις της τιμής τους.

Διαβάστε επίσης: ΙΟΒΕ: Επιδείνωση των προσδοκιών στη Βιομηχανία

Επειδή δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω πλειοψηφία του 80% του παρισταμένου κεφαλαίου, η Πρόεδρος πρότεινε στο σώμα σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΣ να διανεμηθεί το 10% των καθαρών κερδών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ να λάβει κάθε σχετική και αναγκαία απόφαση καθώς και να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των εν αυτή εκπροσωπουμένων ψήφων, (2/3 του παρισταμένου εταιρικού κεφαλαίου), ήτοι 71,64% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων μετόχων, ήτοι με την απαιτούμενη αυξημένη απαρτία (½ του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου) και πλειοψηφία, τη διανομή του 10% των κερδών σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΣ και να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ να λάβει κάθε σχετική και αναγκαία απόφαση καθώς και να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εκλογή και των επτά μελών του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και συγκεκριμένα των:

1. Αγγελικής Κορδέλλου του Κωνσταντίνου

2. Μαργαρίτας Κορδέλλου του Αντωνίου

3. Γεωργίου Τσιάκκα του Δημητρίου

4. Σταύρου Αντωνόπουλου του Αθανασίου

5. Κωνσταντίνου Βαρσάμη του Μιχαήλ

6. Ανδρέα Κουτούπη του Γεωργίου

7. Φοίβου Βρέττα του Ιωάννη

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, αρχόμενη από την εκλογή του, παρατεινόμενη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το έτος 2025, και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας και το άρθρο 85 παρ. 1 εδ. γ’ του ν. 4548/2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις