Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Τεχεράνη ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του εκτός Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπου θα έχει συνομιλίες με τους Τούρκους και Ιρανούς ομολόγους του για την άρση του ουκρανικού αποκλεισμού των σιτηρών, το μέλλον της Συρίας και τις πιθανότητες αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Πούτιν και Ερντογάν συζητούν μηχανισμούς εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών

Η Τεχεράνη έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίξει καμία πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά είναι πρόθυμη να συμβάλει σε μια διπλωματική επίλυση, ενώ έχει ανακοινώσει μια συμφωνία πετρελαίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ρωσική Gazprom.

Οι συνομιλίες του ρώσου προέδρου με τον Ραΐσι και τον Ερντογάν θα παρουσιαστούν από το Κρεμλίνο στο εσωτερικό ως ένδειξη της συνεχιζόμενης επιρροής του Πούτιν στην περιοχή, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

Οι τρεις ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν μεταξύ τους διμερώς καθώς και μαζί στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα, ενός διαλόγου που εγκαινίασαν οι τρεις χώρες για να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το μέλλον της Συρίας, όπου η καθεμία έχει στρατιωτικές δυνάμεις και αντικρουόμενα συμφέροντα.

Δείτε βίντεο από την άφιξη του Πούτιν στην Τεχεράνη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης