Με την υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας αναμένεται να επισφραγιστεί η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν σήμερα και αύριο 26 και 27 Ιουλίου.

Τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πρόκειται να υποδεχθούν αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής, συνοδευόμενο από Σαουδάραβες Υπουργούς και επιχειρηματίες, σε υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής/ανταλλαγής υπογεγραμμένων επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ ελληβικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών ομίλων.

Η εν λόγω συνάντηση έπεται των δύο επιχειρηματικών φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2022, στο Ριάντ στις 13-14 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου, επισφραγίζοντας τη βούληση των δύο πλευρών να ενισχύσουν περαιτέρω και να εμβαθύνουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και συνεργασίες.

Στην αυριανή συνάντηση θα συμμετέχει επίσης, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και από τη σαουδαραβική πλευρά, ο Υπουργός Επενδύσεων Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο Υπουργός Εμπορίου Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi, και ο Υπουργός Επικοινωνιών, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Abdullah bin Amer Al-Swaha. Παρόντες θα είναι και οι συμπρόεδροι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, Lubna Al-Olayan και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία