
Στην εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο -σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας– αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο είναι 2,6 δισ. ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του 2019. Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο είναι 2,6 δις ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του 2019.
Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια. pic.twitter.com/ZopEXuT6k7
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) August 20, 2022
Τα στοιχεία της ΤτΕ
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο 94,7% των επιπέδων 2019 ανήλθαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ τον Ιούνιο ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, αγγίζοντας τα 2,6 δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις κινήθηκαν κατά σχεδόν 2,5 φορές προς τα πάνω.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από το α’ εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν σε 5,12 δις. ευρώ, αυξημένες κατά 329% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2021.
- Διαβάστε επίσης: Τράπεζα της Ελλάδος: Άλμα στις τουριστικές αφίξεις τον Ιούνιο
Παράλληλα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 360,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 329,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, ενώ οι καθαρές εισπράξεις από μεταφορές παρουσίασαν αύξηση κατά 27,6%.
Όσον αφορά τον Ιούνιο του 2022, οι αφίξεις διαμορφώθηκαν στο 89% των επιπέδων 2019, ενώ οι εισπράξεις ξεπέρασαν το αντίστοιχο επίπεδο και διαμορφώθηκαν σε 2,6 δισ. ευρώ.
- Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Οι δυναμικές επιδόσεις προμηνύουν παράταση της περιόδου
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 241,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 224,5%.


Latest News

Ξενοδοχεία: Πώς κινήθηκε η πληρότητα σε Αθήνα-Αττική - Η σύγκριση με το 2019
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ξ.Α.Α.Α.

Το success story του ελληνικού τουρισμού - «Σημαδεύει» τα 20 δισ. ευρώ έσοδα
Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι το 2023 θα πάμε ακόμη καλύτερα από το ότι το 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο

Η ιστορία του θρυλικού Hìlton: Τα εγκαίνια, οι πρίγκιπες, ο Μάρλον Μπράντο και η μεγάλη επιστροφή
Το «νέο Hilton» είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία της ΤΕΜΕΣ στον αστικό ιστό

Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι για το «Τουρισμός για Όλους»
Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η κρουαζιέρα πολυτελείας γεννά προσδοκίες - Μεγάλες εταιρείες στο Posidonia Sea Tourism Forum
Οι «κρυφοί» και αναδυόμενοι προορισμοί σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο

Παράταση της Notam για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προέβη σε παράταση της Notam που αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Οι προτάσεις του ΕΒΕΠ για τη βελτίωση του θαλάσσιου τουρισμού
Η ακτοπλοΐα, τα υδατοδρόμια και το yachting

Θα «βουλιάξουν» από κόσμο τα λιμάνια - Αναμένονται 1 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας
Οι πληρότητες τη φετινή χρονιά είναι πολύ καλύτερες από ό,τι πέρυσι

Πότε θα ανοίξει ξανά το Hilton στην Αθήνα
Tο νέο τουριστικό συγκρότημα στη θέση του πρώην Hilton Athens φιλοδοξεί να φέρει και πάλι τους έλληνες στο κέντρο της πόλης

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που αποθεώνει το CNN
«Μία οπτασία με πράσινο χρώμα»