Ο τρύγος των λευκών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή του Καυτανζογλείου. Μάλιστα, φέτος θα οργανωθεί δημοπρασία των κρασιών που παράγονται από τον αστικό αμπελώνα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες

Στον αστικό αμπελώνα, που αναπτύσσεται σε μια έκταση δύο στρεμμάτων απέναντι από το Καυτανζόγλειο, έχουν φυτευτεί οινοποιήσιμες ποικιλίες. Από τις λευκές ποικιλίες επιλέχθηκαν η ρομπόλα και η μαλαγουζιά και από τις ερυθρές το αγιωργίτικο και το ξινόμαυρο.

Διαβάστε επίσης: Σταφύλι: Ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τη Σουλτανίνα – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Ο αστικός αμπελώνας δημιουργήθηκε στον χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό μηχανουργείο ως αποτέλεσμα συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ καθώς και με το Κτήμα Γεροβασιλείου.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός δήμος στη χώρα μας που έχει δημιουργήσει τον δικό του αστικό αμπελώνα, ενώ ανάλογες πρακτικές εφαρμόστηκαν σε πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Παρίσι ή στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό το τόσο όμορφο πλάνο, που ξεκινήσαμε το 2013 μαζί με τους συνεργάτες στην αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, μαζί με το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το αγκάλιασε η γειτονιά. Από τη γη της Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο παράγεται το κρασί της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί, καθώς είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα που έχει τον δικό του αμπελώνα και παράγει το δικό του κρασί», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO