Στα έξι κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη που οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν όλη τη χρονιά και κυρίως το φθινόπωρο, μακριά από τις αυξημένες ροές και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, τοποθετεί την Σαντορίνη, το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά της προσφέρονται για διακοπές τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές βροχοπτώσεις. Ειδικά για όσους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και για όσους δεν έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο, πχ παιδιά και σχολεία, το φθινόπωρο είναι μια ιδανική περίοδος, με λιγότερο κόσμο και καλύτερες τιμές. Όμως, ειδικά η Σαντορίνη προσφέρει την πιο μεγάλη σε διάρκεια σεζόν παραμένοντας «ανοιχτή» μέχρι και το Νοέμβριο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Κυκλάδες: «Βούλιαξαν» από τουρίστες – Πιο πάνω η πληρότητα κι από το 2019

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του στο υπέροχο αυτό ελληνικό νησί με καλύτερες τιμές και μάλιστα, όσο πιο πολύ περιμένει κανείς, τόσο καλύτερη προσφορά μπορεί να βρει.

Αισθητά χαμηλότερες τιμές

Οι καλύτερες τιμές ξεκινούν καταρχάς από τα ίδια τα αεροπορικά εισιτήρια. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα, με επιστροφή, πέφτουν έως και κατά 1.000 δολάρια, από τα τέλη Αυγούστου στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί κανείς να βρει απευθείας πτήση ακόμη και με 900 δολάρια. Όμως, το δημοσίευμα προτείνει στους αναγνώστες να περιμένουν, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, για τα μέσα Οκτωβρίου, όπου οι πτήσεις μπορεί να κατέβουν έως και στα 550 δολάρια.

Αναλόγως πτωτικά κινούνται και οι τιμές στα καταλύματα, όπως εξηγεί η Μπρι Σέλυ, του πρακτορείου πολυτελών ταξιδιών Embark Beyond.

Βεβαίως, αυτό σημαίνει και πιο ήσυχες διακοπές αναφορικά με τη νυχτερινή ζωή, καθώς θα υπάρχει λιγότερος κόσμος στα νυχτερινά κλαμπ. Όμως, και πάλι όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες παραμένουν ανοιχτά, όσο τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά και φιλοξενούν τουρίστες. «Εάν πας για τα φανταστικά ηλιοβασιλέματα, το ωραίο φαγητό και τη διαμονή, είναι πραγματικά μια απίστευτη περίοδος» επισημαίνει η Μπρι Σέλυ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες