Την παραίτηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Την έκκληση δημοσίευσε η δημοτικός σύμβουλος της περιφέρειας Σεμιόνοφσκι της Αγίας Πετρούπολης Ξένια Τορτσιόμ.

«Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ρωσίας, θεωρούμε ότι οι ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βλάπτουν το μέλλον της Ρωσίας και των πολιτών της», αναφέρεται στην έκκληση.

«Εσχάτη προδοσία»

Την περασμένη εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη με απόφασή του είχε ζητήσει από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) να απαγγείλουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κήρυξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας και ως εκ τούτου να παυθεί από τα καθήκοντά του. Υπέρ ψήφισαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τρεις δήλωσαν αποχή.

Την επομένη ημέρα 9 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπέγραψαν την έκκληση κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους ασκήθηκε διοικητική δίωξη για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού.

«Όλα πήγαν ανάποδα»

Την ίδια ημέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου της περιφέρειας Λομονόσοφσκι της Μόσχας, δημοσιεύθηκε έκκληση των δημοτικών συμβούλων προς τον πρόεδρο Πούτιν με την οποία του ζητούσαν να παραιτηθεί. Στην έκκλησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι για την ευημερία της χώρας πρέπει να αλλάζει η εξουσία και επεσήμαιναν ότι μετά την δεύτερη θητεία του Ρώσου προέδρου «όλα πήγαν ανάποδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής