Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να μην επιβεβαιώσουν τα αρνητικά σενάρια για νέα δοκιμασία των χαμηλών έτους, εμφανίζοντας όμως έντονη νευρικότητα καθώς οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να προμηνύουν νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,98% στις 29.543 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,27% στις 3.701 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,67% στις 10.978 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Kraft Heinz Company: Παραμένει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia σημειώνει κέρδη 2%, καθώς έχουν αρχίσει να βελτιώνονται οι προοπτικές της, μετά τις ανησυχίες για την επίδραση των γεωπολιτικών εντάσεων. Η Citi και η JPMorgan δήλωσαν και οι δύο ότι η σταθερή ζήτηση για παιχνίδια υπολογιστών, καθώς και η υιοθέτηση του cloud στα κέντρα δεδομένων, επρόκειτο να αποτελέσουν ένα θετικό “άνεμο” υπέρ της Nvidia.

Η αντίδραση

Η σημερινή αντίδραση στη Wall Street μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών για τις μετοχές, με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020. Ο Dow εισήλθε επίσης σε bear market, αφού έπεσε περισσότερο από 20% κάτω από το υψηλό ρεκόρ.

Ο δείκτης σημείωσε επίσης το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τα τέλη του 2020.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης σήμερα είναι οι τελευταίες δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Οι αγορές ήδη έχουν αρχίσει να αποτυπώνουν αυτή τη ρότα της πολιτικής της σύσφιξης, από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η επίδραση που θα έχει η μείωση της προσφοράς χρήματος στην οικονομική δραστηριότητα.

Η ανησυχία

Ακόμη και ο ίδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, σηματοδότησε κάποια ανησυχία για την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Από την άλλη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι «απαράδεκτα υψηλός» και «η επιθετική και προληπτική δράση μπορεί να αποτρέψει τα αποτελέσματα του χειρότερου σεναρίου για την οικονομία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street