Η «Βραδιά Ερευνητή 2022» πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Βασιλικά Βουτών, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Ξενάγηση

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ, εκπαιδευτικές δράσεις, γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή. Επίσης περιλαμβάνεται ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση, αλλά και έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές, Face Painting για τους μικρούς φίλους και μουσική.

Επισκέψεις

Σύμφωνα με το ΙΤΕ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2022. Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε έξι μέρες, πραγματοποιήθηκαν 90 συναντήσεις με πάνω από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μασσέλος (ΕΕΤΤ): Η Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη στο 5G ως προς την εκχώρηση του φάσματος
Επιχειρήσεις |

Μασσέλος (ΕΕΤΤ): Η Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη στο 5G ως προς την εκχώρηση του φάσματος

O πρόεδρος της ΕΕΤΤ ιεράρχησε ως μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα, να κάνει τη μετάβαση από το παραδοσιακό δίκτυο πρόσβασης χαλκού στα δίκτυα οπτικών ινών που φθάνουν έως τον τελικό συνδρομητή

Τεχνολογία: Ρομπότ – Panda, βοηθός στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά με αυτισμό
Τεχνολογία |

Ρομπότ βοηθά παιδιά με αυτισμό - Αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Είναι το ρομπότ Panda, με το όνομα Bady, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης παιδιών με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού