«Εκθέσεις όπως η Beyond μας θυμίζουν ότι πρέπει να πάμε beyond, ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα παραπάνω» επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε πως στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζονται συνεχώς καινούργιες τεχνολογικές επενδύσεις και ότι είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και άλλες.

Διαβάστε επίσης – Cloud region με αποτύπωμα 2,2 δισ. ευρώ δημιουργεί η Google στην Ελλάδα

Σημείωσε ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες από 500 τον Μάρτιο του 2020 έφτασαν τις 1500, μέσω του gov.gr, ενώ μίλησε για «έκρηξη« ψηφιακών συναλλαγών, οι οποίες από 8,8 εκατ. το 2018, ανήλθαν σε 567 εκατ. το 2021 και φέτος αναμένεται να φτάσουν το 1 δισ.

Διαβάστε επίσης – Πιερρακάκης: Η Deloitte εκτιμά τα οφέλη του gov.gr σε 3 δισ. ευρώ για 5 χρόνια

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος σημείωσε πως η Beyond είναι μία σημαντική έκθεση, στην οποία αποτυπώνεται η συνεργασία υπουργείων, της αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας υπογράμμισε ότι πολλές επιχειρήσεις και επιστημονικές ομάδες εκθέτουν στην Beyond προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ στόχος είναι η συγκεκριμένη έκθεση να επεκταθεί πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Πιερρακάκης: Η τεχνολογία είναι μέσο για να απλουστεύσουμε διαδικασίες

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε επενδυτικό κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας και η Beyond ενσαρκώνει το κεντρικό μήνυμα της, που είναι το Get Future Ready.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας ανέφερε πως η Beyond θα αποτελέσει μία έκθεση που θα ανταγωνιστεί μεγάλες ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Beyond θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς τεχνολογίας και καινοτομίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σημείωσε πως η Beyond είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός και η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα στη συγκεκριμένη έκθεση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων απηύθυναν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Θεόφιλος Μυλωνάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Info Quest Technologies, Δημήτρης Εφορακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της CISCO Ελλάδος, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης, ο αντιπρόεδρος της Ιntracom Telecom, Αναστάσιος Δημόπουλος και ο brand sales specialist της IBM Ελλάδος, Θωμάς Δίντσης

Η Beyond πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Διαδίκτυο: «Βαλκανοποίηση», metaverse, ασφάλεια – Οι προβλέψεις για το 2023
Τεχνολογία |

«Βαλκανοποίηση» του διαδικτύου, metaverse, ασφάλεια - Τι μας περιμένει το 2023

Τα smartphones θα αντικαταστήσουν την παραδοσιακή γραφειοκρατία και η ιδέα ενός metaverse θα γίνει κομμάτι της πραγματικότητάς μας - Περισσότερες απαιτήσεις για την ασφάλεια συσκευών και τεχνολογιών