Στη διανομή μερίσματος σε είδος προχωρά η Alpha Bank, προσφέροντας στους μετόχους της τίτλους θυγατρικής της Galaxy Cosmos Mezz, που συστάθηκε στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Galaxy και Cosmos.

Πρόκειται για ειδικό μέρισμα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που αντιπροσωπεύει αξία των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης
(mezzanine και junior notes) των δύο συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι για να κερδίσουν οι μέτοχοι της τράπεζας θα πρέπει οι ανακτήσεις από τα κόκκινα δάνεια να κινηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης – Alpha Bank: Έξοδος στις αγορές με νέο senior preferred ομόλογο

Για τη δρομολόγηση της συναλλαγής, η οποία είχε αποφασιστεί και εγκριθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών στις 22 Ιουλίου 2022, θα προχωρήσει η μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 0,01 ευρώ
ανά μετοχή και η διανομή προς τους μετόχους της, μετοχών της θυγατρικής της Galaxy Mezz ισόποσης αξίας, με αναλογία 1 μετοχή της Galaxy Cosmos Mezz για κάθε 27 μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τη στροφή 180 μοιρών στη Βρετανία

Το χρονοδιάγραμμα

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, κατά την οποία οι μετοχές του Ομίλου θα διαπραγματεύονται με το δικαίωμα στη διανομή των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz, ενώ η Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος διανομής.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι μετά τις 25 Οκτωβρίου, οι μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία των 0,29 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μερίσματος.

Οι μέτοχοι αναμένεται να πιστωθούν τις μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz στις μερίδες και στους λογαριασμούς τους στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz στην ΕN.A. PLUS ορίστηκε για την 31 Οκτωβρίου.

Κατόπιν της ανωτέρω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανέρχεται σε 680.749.266,85 ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος. Δηλαδή 2.347.411.265 κοινές μετοχές με δικαίωμα
ψήφου ονομαστικής αξίας 0,29 ευρώ η καθεμία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις