Η EDP Renewables εγκαινίασε το αιολικό πάρκο Budzyń στη δυτική Πολωνία. Το αιολικό πάρκο διαθέτει 35 ανεμογεννήτριες, ισχύος 2,0 MW έκαστη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ύψους 70 MW.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το έργο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 215.000 τόνους CO2 ετησίως ενώ θα παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 85.000 νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης:  EDPR: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές ΑΠΕ μέχρι το 2025

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου Budzyń ολοκληρώθηκε σε τέσσερις φάσεις. Τα πρώτα 40 MW συνδέθηκαν στο δίκτυο στα τέλη Απριλίου του 2022 και τα επόμενα 20 MW στα τέλη Αυγούστου 2022. Τα υπόλοιπα 4 MW και 6 MW θα συνδεθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι επενδύσεις της EDPR στην Πολωνία

Το αιολικό πάρκο στο Budzyń (70 MW) αποτελεί την τρίτη επένδυση που πραγματοποιεί η EDPR στην ευρύτερη περιοχή της Πολωνίας – μαζί με τα αιολικά πάρκα στο Margonin (120 MW) και στο Pawłowo-Gołańcz (80 MW). Όλα μαζί παρέχουν ενέργεια συνολικής ισχύος 270 MW.

Από την είσοδό της στη χώρα το 2008, η EDPR έχει κατασκευάσει στην Πολωνία περισσότερα από 800 MW ανανεώσιμης ενέργειας, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green