Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού εν μέσω ανησυχίων για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 2ετούς – ο τίτλος είναι ευαίσθητος στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής – διαμορφώθηκε στο 4,715%, έχοντας αυξηθεί κατά περισσότερες από έξι μονάδες βάσης. Είχε σημειώσει νέο υψηλό 15ετίας, σκαρφαλώνοντας έως και το 4,883%, την Παρασκευή.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε με τέσσερις μονάδες βάσης και ανήλθε στο 4,195%.

Σήμερα αναμένεται να κάνουν δηλώσεις η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ και η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, τις οποίες οι επενδυτές θα μελετήσουν για να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Το τοπίο όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο με τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Πολλοί επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και πιστεύουν ότι η επιθετική πολιτική της Fed την οδηγεί σε ύφεση.

Τέλος, και τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών βρίσκονται στο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες