Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου από τις πρώιμες απώλειες  και κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν πιο ήπια από τα αναμενόμενα και αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι οι νέοι περιορισμοί  στην Κίνα θα έπλητταν τη ζήτηση καυσίμων.

Μετά από τρεις ημέρες πτώσης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού ανέκαμψαν και αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στήριξαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μετριάσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της, γεγονός που θα μπορούσε να στηρίξει τη ζήτηση πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Στο 7,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 1,09 δολάρια στα 93,74 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 87 σεντς στα 86,70 δολάρια.

Τα κέρδη ήταν περιορισμένα επειδή η Κίνα μάχεται με την αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές πόλεις ζωτικής σημασίας για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου. Η απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας από τη Χερσώνα της Ουκρανίας λειτούργησε επίσης ως αντίβαρο στη θετική δυναμική, λένε παράγοντες της αγοράς

Το αργό αυξήθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε ανησυχία για την προσφορά, με το Brent να πλησιάζει το υψηλό ρεκόρ των 147 δολαρίων. Έκτοτε οι τιμές μειώθηκαν λόγω της ανησυχίας για πιθανή ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Το Brent έχει υποχωρήσει περισσότερο από 6% αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές