Μία ώρα ήταν αρκετή για να μπορέσει το ελληνικό χρηματιστήριο να απορροφήσει τις πιέσεις, να γυρίσει θετικά και να δοκιμάσει, αν και χωρίς επιτυχία το τελευταίο, το μεγάλο ορόσημο των 900 μονάδων.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 898,94 μονάδες με κέρδη 0,80%, με τον τζίρο να φτάνει στα 57 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Ισχυρό ράλι ανακούφισης φέρνει ο πληθωρισμός

Δύο πρόσωπα είχε η σημερινή συνεδρίαση, τα οποία τα χώρισαν η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πολύ καλύτερος του αναμενομένου, στο 7,7% τον Οκτώβριο, καλλιεργώντας έτσι τις προσδοκίες για πιο αργούς ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Εάν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο θα μειωθούν οι πιθανότητες μιας απότομης προσγείωσης, ή ακόμα και ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, με τις όποιες συνέπειες θα είχε αυτό στην παγκόσμια οικονομία.

Μετά από αυτό το ΧΑ διεύρυνε στις πέντε τις συνεχόμενες ανοδικές του συνεδριάσεις, οδεύοντας προς την έκτη θετική εβδομάδα, έχοντας πλέον τις διεθνείς στηρίξεις για μια δοκιμασία των 900 μονάδων, τις οποίες «επισκέφτηκε» σήμερα. Όπως όμως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, μια πιθανή συσσώρευση στα τρέχοντα ίσως είναι και προαπαιτούμενο εάν θέλουν οι long να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τα υψηλότερα επίπεδα, καθώς θα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αποσυμπιεστούν οι ταλαντωτές.

Τεχνικές δοκιμασίες

Πάντως, η Trader24 επαναλαμβάνει και σήμερα την παράδοξη ανθεκτικότητα της Αθήνας συγκριτικά με όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως. Οι 900 μονάδες στέκουν ως αντίσταση στην πτωτικότητα του Δείκτη, από όπου αναμένονται μάχες για τη συνέχεια, παράλληλα με την ευκταία αύξηση της συν/κης δραστηριότητας.

Βέβαια, αν και τα «τεχνικά» τερτίπια της αγοράς να απασχολούν αρκετούς επενδυτές, ουδείς παραβλέπει την επίδραση των εταιρικών αποτελεσμάτων αυτές τις ημέρες, αλλά και τη σημερινή αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Αν και δεν αναμένονται αλλαγές με ελληνικό ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες ροές που να σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Σε επίπεδο τίτλων , η Πειραιώς με +3,58% και η Quest με +2,08% ξεχώρισαν, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, Λάμδα, Σαράντης, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.  Ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Εθνική, Alpha Bank και ΕΛΧΑ, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών