Με άλμα άνω του 7% συνέχισαν το παγκόσμιο ράλι οι ασιατικές αγορές, με το Χονγκ Κονγκ να ξεχωρίζει, καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας ανέφεραν ότι τα μέτρα Covid για τα ταξίδια θα χαλαρώσουν. Οι αγορές στην ευρύτερη περιοχή σημείωσαν ισχυρά κέρδη, αφού η δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο αύξησε τις ελπίδες των επενδυτών ότι ο δείκτης έχει κορυφωθεί.

Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 7,65% με τον Hang Seng Tech να κερδίζει 10%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shenzhen Component πρόσθεσε 1,312%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κέρδισε 1,69%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο 2,98% στις 28.263,57 μονάδες και ο Topix έκλεισε υψηλότερα κατά 2,12% και διαμορφώθηκε στις 1.977,76 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά 3,37% στις 2.483,16 μονάδες και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σκαρφάλωσε κατά 2,79% για να κλείσει στις 7.158 μονάδες

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια και είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άλμα λίγο μετά την αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Κίνας για χαλάρωση των αυστηρών μέτρων Covid. Οι μετοχές της Cathay Pacific κέρδισαν σχεδόν 3%, η Air China αυξήθηκε περισσότερο από 2%, η China Eastern Airlines ενισχύθηκε κατά 6% και China Southern Airlines κέρδισε επίσης περισσότερο από 3%.

Η εταιρεία καζίνο MGM China ενισχύθηκε κατά 8,41%, η Wynn Macao αυξήθηκε κατά 8,14%, η Sands China σημείωσε άλμα άνω του 11% και η Galaxy Entertainment αυξήθηκε κατά 7,57%. Η Goldman Sachs σε σημείωμά της είχε προηγουμένως προβλέψει ότι οι μεγαλύτερες αγορές της Κίνας θα έβλεπαν ράλι 20% των μετοχών κατά την πλήρη επαναλειτουργία της οικονομίας.

Η Κίνα μειώνει το χρόνο καραντίνας της Covid

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η χώρα θα μειώσει κατά δύο ημέρες τον χρόνο καραντίνας για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμείνουν σε μια εγκατάσταση καραντίνας για πέντε ημέρες, μικρότερη από την προηγούμενη περίοδο των επτά ημερών, με μια τριήμερη περίοδο παρακολούθησης στο σπίτι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές