Σε μια φθίνουσα, νευρική, γραμμή κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας τελικά σε αρνητικά εδάφη, αφού πρώτα έχανε σταδιακά τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη. Ωστόσο, η αγορά κατάφερε να κρατήσει τα εβδομαδιαία κέρδη της, στο 2,12%, παρά το ότι σήμερα ο γενικός δείκτης έκλεισε στο -0,13% και στις 897,78 μονάδες. Ο τζίρος βέβαια, αν και άρχισε με καλούς ρυθμούς, όσο οι αγοραστές αναδιπλώνονταν, επιβράδυνε και αυτός, φτάνοντας στα 86 εκατ. ευρώ.

Το επίπεδο των 900 μονάδων

Πάντως το ΧΑ σήμερα είχε αρκετούς λόγους για να κλείσει ακόμη και πάνω από τις 900 μονάδες, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εισηγμένων δεν έχουν απογοητεύσει τους αισιόδοξους, αντανακλώντας και την ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, θετικά λειτούργησε και η ένταξη της Τέρνα Ενεργειακής στον δείκτη Standard του MSCI, καθώς μέχρι χτες οι πιθανότητες αυτού του σεναρίου ήταν πολύ μικρές.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Διορθώνει ελαφρώς σήμεραΜε τη σημερινή όμως επίδοση και την αποτυχία να κλείσει πάνω από τις 903 μονάδες, το ΧΑ δεν μπόρεσε να δώσει το μήνυμα μιας αποφασιστικής διάσπασης των 900 μονάδων, αν και βρέθηκε ακόμη και στις 910. Η αγορά παραδόθηκε το τελευταίο δίωρο στις πιέσεις που ήρθαν από τις κατοχυρώσεις των κερδών, αλλά και την επιφυλακτικότητα της επόμενης ημέρας του μεγάλου ράλι στη Wall Street.Έτσι, το επίπεδο των 900 μονάδων μάλλον θα ταλαιπωρήσει την αγορά, καθώς οριοθετεί και το εύρος 780-900 στο οποίο κινείται ο Δείκτης από την Άνοιξη. Άλλωστε, σήμερα, ήταν ιδανική ημέρα να το «σπάσει», αφήνοντας την ευκαιρία των σπάνιων ημερών του 2022 που το κλίμα εντός, συμπίπτει με το εκτός. Το ερώτημα είναι το κατά πόσο αυτή η περίοδος διαρκέσει, δίνοντας όλο και περισσότερες ευκαιρίες στο ΧΑ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ άσκησαν σημαντικές πιέσεις στην αγορά με τις απώλειες τους, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Jumbo, Titan, Eurobank, ΟΤΕ, Λάμδα και Alpha Bank. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΟΛΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ, ενώ σε θετικά οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Βιοχάλκο. Η Quest πρόσφερε στηρίξεις με το +5,64% που σημείωσε, όπως και η Τέρνα Ενεργειακή με το +3,27%. Σημαντικά ήταν  τα κέρδη σε Πειραιώς, Aegean, ΕΛΧΑ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες