Οι τιμές του χρυσού οδεύουν να κλείσουν την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων δύο και πλέον ετών, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να χαλαρώσει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 0,5% στα 1.762,97 δολάρια  η ουγγιά, μετά από ράλι που ξεπέρασε το 2% την Πέμπτη. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωναν άνοδο της τάξης του 0,7% στα 1.766, 20 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης: Κεντρικές Τράπεζες: Συσσωρεύουν χρυσό με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 55 ετών

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί κατά 4,8% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και οι traders δίνουν πιθανότητες 71,5% για αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης δολαρίου συνέχισε την πτωτική πορεία του, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του χρυσού στους αγοραστές του εξωτερικού.

Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο ενός μήνα. Οι τιμές του χρυσού και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,9% στα 21,48 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,4% στα 1.035,75 δολάρια και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό της από τον Φεβρουάριο του 2021. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 2,4% στα 2.012,50 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές