Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 2,09%, καθώς οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν έντονες απώλειες μετά την ανακοίνωση της Tencent ότι θα μειώσει τη συμμετοχή της στη Meituan.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,52% και ο σύνθετος δείκτης Shenzhen Component έχασε κατά 0,69%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,19% και έκλεισε στις 7.135,7 μονάδες, καθώς τα στοιχεία της χώρας για την ανεργία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,35% για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 27.930,57 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,15% για να κλείσει στις 1.966,28 μονάδες, καθώς η χώρα ανακοίνωσε εμπορικό έλλειμμα 15,5 δισ. δολαρίων, μεγαλύτερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,14% και έκλεισε τη συνεδρίαση στις 2.448,06 μονάδες.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της NetEase έκαναν βουτιά 13% αφού η Blizzard Entertainment, υπο-μονάδα της Activision Blizzard, δήλωσε ότι θα αναστείλει τις υπηρεσίες παιχνιδιών της στην Κίνα, επικαλούμενη τη λήξη των συμφωνιών αδειοδότησης με τη NetEase.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Meituan υποχώρησαν περισσότερο από 6%, αφού η Tencent ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 958,1 εκατομμύρια μετοχές με τη μορφή ειδικού μερίσματος στους μετόχους. Η Tencent δήλωσε ότι η δόση των μετοχών είναι περίπου το 90,9% της συμμετοχής της στην εταιρεία και το 15,5% των συνολικών μετοχών που έχει εκδώσει η Meituan από τις 31 Οκτωβρίου. Οι μετοχές της Tencent υποχώρησαν επίσης περισσότερο από 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές