Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα, καθώς οι πολιτικές εντάσεις σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία υποχωρούν, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και το νέο προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δημοσίευση των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,13% στις 7.341 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,83% στις 14.352 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,26% στις 6.623 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Siemens σημειώνει άλμα άνω του 7%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου το τέταρτο τρίμηνο χρήσης στη βιομηχανική της δραστηριότητα, με τον γερμανικό όμιλο να προσθέτει ότι συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για το εργοστασιακό υλικό και λογισμικό της.

Το μέτωπο του ουκρανικού

Οι συνθήκες γύρω από την πυραυλική επίθεση που έπληξε ένα χωριό στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αργά το βράδυ της Τρίτης παραμένουν αβέβαιες, αλλά αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι απάλλαξαν τη Ρωσία από τις άμεσες ευθύνες, μειώνοντας, ταυτόχρονα, τους φόβους ότι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επρόκειτο να κλιμακωθεί στο έδαφος της δυτικής συμμαχίας.

“Από τις πληροφορίες που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, ήταν ένας πύραυλος S-300 που κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ένωση, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά”, δήλωσε αργά την Τετάρτη ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. “Είναι πολύ πιθανό να εκτοξεύθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα”.

Προϋπολογισμός Βρετανίας – Πληθωρισμός ευρωζώνης

Την ίδια ώρα, η προσοχή είναι στραμμένη στον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος περιλαμβάνει βαριές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να καλύψει μια σημαντική δημοσιονομική “μαύρη τρύπα”, που έγινε χειρότερη από την τελευταία προσπάθεια της Ντάουνινγκ Στριτ για έναν μίνι προϋπολογισμό.

Επίσης, η αγορά αναμένει την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης για τον Οκτώβριο, ο οποίος αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε ετήσια αύξηση 10,7%, αυξημένος κατά 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές