Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους, υπό την προεδρία του Αντρέα Ανιέλι, παραιτήθηκε «προς το συμφέρον της εταιρείας», όπως ανακοίνωσε η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα της Serie A.

Η συλλογική παραίτηση έρχεται μετά τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Γιουβέντους από τους εισαγγελείς και την ιταλική ρυθμιστική αρχή αγοράς Consob τους τελευταίους μήνες , και τις κατηγορίες για «λογιστικές παρατυπίες και χειραγώγηση της αγοράς». Η εταιρεία είχε αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία.

Διαβάστε επίσης – Στο καναβάτσο αθλητικά και οικονομικά η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής της συζήτησαν το θέμα σε μια συνάντηση τη Δευτέρα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλύτερο το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί από ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, δεδομένης «της συνάφειας των εκκρεμών νομικών και τεχνικών/λογιστικών θεμάτων».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επαναδιατυπώσει τις οικονομικές της καταστάσεις για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από την εταιρεία συμμετοχών Exor της οικογένειας Ανιέλι, δήλωσε ότι ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Maurizio Arrivabene να διατηρήσει τη θέση του και διόρισε τον Maurizio Scanavino ως γενικό διευθυντή.

Η Γιουβέντους είπε ότι συγκάλεσε συνέλευση μετόχων στις 18 Ιανουαρίου για να διορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος προεδρεύει της Γιουβέντους από το 2010, δεν θα επιδιώξει επαναδιορισμό, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος. Σε μια επιστολή προς το προσωπικό της Γιουβέντους που είδε το Reuters, ο Αντρέα Ανιέλι περιέγραψε την κατάσταση της εταιρείας ως «λεπτή».

«Όταν η ομάδα δεν είναι συνεκτική γίνεται ευάλωτη και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο», έγραψε.

«Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να περιορίσετε τις ζημιές: η εταιρεία περνάει μια ευαίσθητη φάση και δεν είμαστε πλέον συνεκτικοί. Καλύτερα να σταματήσουμε όλοι μαζί, δίνοντας την ευκαιρία σε μια νέα ομάδα να αλλάξει το παιχνίδι»

Αξίζει να σημειωθεί, πως η οικογένεια Ανιέλι θα παραμείνει πίσω από την ομάδα και θα συνεχίσει να τη χρηματοδοτεί, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το μήνυμα Ανιέλι

«Αγαπητοί, παίζοντας για τη Γιουβέντους, δουλεύοντας για τη Γιουβέντους, ένας ήταν στόχος: η νίκη. Όποιος έχει το προνόμιο να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα, το ξέρει. Όποιος εργάζεται σε μια ομάδα γνωρίζει ότι η σκληρή δουλειά νικά το ταλέντο αν το ταλέντο δεν δουλεύει σκληρά.

Η Γιουβέντους είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και όποιος εργάζεται ή παίζει εκεί ξέρει ότι το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας. Έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε με την ιστορία και το DNA. Αφού Το 2010 τιμήσαμε την ιστορία μας πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα: το Γήπεδο, εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα, η πρώτη ομάδα στην Ιταλία που έγινε σειρά σε Netflix και Amazon Prime, δημιουργήσαμε το J|Medical, πήραμε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα γυναικών ξεκινώντας από το μηδέν.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί τη στιγμή πριν βγει στο γήπεδο, σε όλες τις έδρες φόβητρο: Μπερναμπέου, Ολντ Τράφορντ, Αλιάντς Αρίνα, Βεστφάλεν Αρίνα, Σαν Σίρο, Γ. Καραϊσκάκης, Σέλτικ Παρκ, Καμπ Νόου: όπου κι αν πηγαίναμε όταν η ομάδα ήταν συμπαγής, δεν φοβόμασταν κανέναν.

Όταν η ομάδα δεν είναι συμπαγής, μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Θα συνεχίσω να φαντάζομαι και να εργάζομαι για καλύτερο ποδόσφαιρο και θα δανειστώ μια φράση του: «Και εκείνοι χόρευαν, κι όσοι τους είδαν τους πέρασαν για τρελούς, αλλά ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική». Θυμηθείτε, θα αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον παντού με μια ματιά: Είμαστε οι άνθρωποι της Γιούβε! Μέχρι το τέλος».

Και οικονομικές απώλειες 

Οι ζημιές του συλλόγου, με έδρα το Τορίνο, διευρύνθηκαν στα 254 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2021-22, σε σχέση με τα 209 εκατ. ευρώ μία χρονιά νωρίτερα, ενώ τα έσοδα του για το δωδεκάμηνο που «έκλεισε» στις 30 Ιουνίου υποχώρησαν κατά 7,8%.

Την ίδια ώρα τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 7,6% την ίδια περίοδο.

Η ομάδα, που ελέγχεται από την οικογένεια των Ανιέλι, υποστήριξε σε ανακοίνωση της πως εξακολουθεί να υποφέρει οικονομικά από τις συνέπειες της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα έσοδα της από τις πωλήσεις εισιτηρίων να παραμένουν ελαφρά κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Πάντως, η διοίκηση έχει δρομολογήσει σχέδια για τη μείωση των εξόδων και την ενίσχυση των εσόδων μεσοπρόθεσμα. Για το λόγο αυτό θεωρεί πως η οικονομική επίδοση του συλλόγου θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

Θυμίζουμε πως ο σύλλογος συγκέντρωσε 400 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης νέων μετοχών τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο την μείωση των χρειών που τον επιβαρύνουν.

Πραγματικά, τα χρέη βρίσκονταν στα 153 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, από 389 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport