Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο εταιρεία της Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η νέα επιχείρηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών και  θα ναυλώνει πλοία χύδην ξηρού φορτίου, θα συνάπτει συμβόλαια ναύλωσης και θα χρησιμοποιεί λύσεις αντιστάθμισης κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και αντιστάθμισης καυσίμων.

Διαβάστε επίσης: Ναυτιλία: Το «τιμόνι» του παγκόσμιου στόλου κρατά η Ελλάδα – Ακολουθούν Κίνα και Ιαπωνία 

H Costamare έχει δεσμεύσει έως και 200 εκατ. δολ. για το νέο εγχείρημα

Η επιχείρηση θα δραστηριοποιείται παγκοσμίως  μέσω γραφείων στην Αθήνα και στο Μονακό και μέσω πρακτορείων στην Κοπεγχάγη, το Αμβούργο και τη Σιγκαπούρη. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Το νέο εγχείρημα, για το οποίο η Costamare έχει δεσμεύσει έως και 200 εκατ. δολ., αναμένεται να χρησιμοποιήσει ελάχιστη οικονομική μόχλευση. Το νέο εγχείρημα βασίζεται στις ίδιες ηθικές αξίες και επιχειρηματικές αρχές που ακολούθησε η Costamare τις τελευταίες δεκαετίες, και τέτοιες αξίες και αρχές μοιράζονται και οι συνεργάτες μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα επίπεδα αξίας περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων και την αντικυκλική επενδυτική προσέγγιση της εταιρείας, η Costamare πιστεύει ότι το νέο εγχείρημα παρέχει ένα ελκυστικό προφίλ κινδύνου-απόδοσης για τα επενδυμένα κεφαλαία της.

Διαβάστε επίσης: Ναυτιλία: Απέκτησαν 234 πλοία σε 11 μήνες οι έλληνες εφοπλιστές

Υπενθυμίζεται ότι η Costamare που διευθύνεται από τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο, ελέγχει ένα στόλο 73 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 537.000 TEU (συμπεριλαμβανομένων δύο πλοίων που έχει  συμφωνήσει να πουλήσει) και 45 πλοία ξηρού χύδην συνολικής χωρητικότητας περίπου 2.436.000 DWT.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία