Αυξάνεται στα 58.190.000  ευρώ (από 57.852.000 ευρώ)  ο προϋπολογισμός του προγράμματος νέων αγροτών  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) προχώρησε σε αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης, συνολικά κατά 1.429.000 ευρώ σε 3 Περιφέρειες (Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κρήτης), στις οποίες περιλαμβάνεται και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες Περιφέρειες το ποσό παραμένει αμετάβλητο.

Διαβάστε επίσης: Νέοι αγρότες: Αλλαγές στην κατανομή των κονδυλίων – Τα ποσά ανά Περιφέρεια

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση για αύξηση των κονδυλίων, «κατά την κατανομή των πόρων λήφθηκαν υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, η νησιωτικότητα, η ορεινότητα, η υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος Νέων Αγροτών διαμορφώνεται τελικά στα 526.792.000 ευρώ πανελλαδικά και στη δράση εντάσσονται συνολικά περίπου 14.000 νέοι αγρότες, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση και στην επικείμενη προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης.

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα απόφαση που οδηγεί σε ένταξη επιπλέον 418 νέων γεωργών (από 1.106 σε 1.524) στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι εν δυνάμει δικαιούχοι, για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών ανέρχονται σε 36.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία εκτός από την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του προγράμματος «Νέων Γεωργών» αυξάνεται και το ποσό, που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο και αυξάνεται μέχρι τα 40.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO