Περίπου 8700 νοσηλευτές αναμένεται να απεργήσουν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το συνδικάτο των νοσηλευτών, εφόσον δεν επιτευχθεί μια προσωρινή συμφωνία για τις συμβάσεις εργασίας σε πολλά νοσοκομεία της πόλης.

Πρόκειται για μείωση του αριθμού από την αρχική εκτίμηση των 9.500, αφού επιτεύχθηκαν δοκιμαστικές συμφωνίες αργά την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου σε κάποια νοσοκομεία. 

Βρετανία: Σε νέα απεργία οι νοσηλευτές – Υπό πίεση ο Ρίσι Σούνακ

Ενώ το ποσοστό κρουσμάτων από κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη είναι επί του παρόντος κάτω από το 1%, συνοικά στη χώρα υπολογίζονται σε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 200.000 οι θάνατοι που αποδίδονται στην COVID-19, καθιστώντας τις ΗΠΑ «πρωταθλήτρια» σε παγκόσμια επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της της το Σάββατο, η NYSNA ανέφερε ότι οι νοσηλευτές στο BronxCare και στο The Brooklyn Hospital Centre κατέληξαν σε δοκιμαστικές συμφωνίες που θα βελτιώσουν τα επίπεδα ασφαλούς στελέχωσης και την επιβολή της νομοθεσίας, θα αυξήσουν τους μισθούς κατά 7%, 6% και 5% ετησίως κατά τη διάρκεια του τριετούς συμβολαίου τους και θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους σε ό,τι αφορά στην περίθαλψή τους.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Montefiore Bronx και στις πανεπιστημιουπόλεις Mount Sinai Morningside και West ενόψει της προγραμματισμένης απεργίας της Δευτέρας.

Eντάσεις

Η πρόεδρος του συνδικάτου Νάνσι Χάγκανς είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Mount Sinai αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αργά την Πέμπτη και έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με το σωματείο για να προγραμματίσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Μέχρι σήμερα, οι νοσηλευτές σε πέντε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που επρόκειτο να απεργήσουν τη Δευτέρα έχουν καταλήξει σε προσωρινές συμφωνίες ή συμβάσεις.

Η NYSNA αντέδρασε επίσης το Σάββατο στα σχόλια της διοίκησης του νοσοκομείου Sinai, ότι μεταφέρει βρέφη στις μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής λόγω της προκήρυξης απεργίας, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο «εξοργίστηκε από τις απερίσκεπτες ενέργειες της NYSNA».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα