Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι εισηγμένες επιχειρήσεις ανακοινώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου δίνοντας ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και υψηλών επιτοκίων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,471%. Η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε κατα 4 μονάδες βάσης στο 4,202%.

Ομόλογα: Ρεκόρ εκδόσεων για μήνα Ιανουάριο στην Ευρώπη

Οι επενδυτές αξιολoγούν τα αποτελέσματα των εταιρειών όπως η 3M και η General Electric και  συνεχίζουν να μελετάνε τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών για να αποκτήσουν μια εικόνα για το πως επηρεάζουν τις επιχειρήσεις ο  υψηλός πληθωρισμός  και η επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην προσπάθεια της να περιορίσει τον επίμονο πληθωρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει τη δεύτερη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στη σειρά ή θα επιβραδύνει τον ρυθμό σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές