Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ισορροπεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχονται οι περισσότεροι τίτλοι του και να κρατήσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 1.016,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει επιλέξει σήμερα να κινηθεί… πλαγίως, επιτρέποντας ως ένα βαθμό τις διορθωτικές κινήσεις αρκετών τίτλων. Βέβαια τα στηρίγματά του έχουν ενεργοποιηθεί, ώστε να κρατήσει η αγορά τα επίπεδα της και να αποσυμφορήσει τους ταλαντωντές του, οι οποίοι βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» οι δείκτες

Εξαιρετικό ξεκίνημα

Μία και σήμερα οι συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του 2023 και η αγορά βιώνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς τα κέρδη ξεπερνούν το 9%. Ένα ποσοστό που είναι σχεδόν διπλάσιο με αυτό που κατέγραψε το 2022, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η διάχυση της ανόδου είναι ένα ακόμη θετικό σημάδι, με αυτό της αύξησης της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός του -4,35% του Ελλάκτωρ, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Quest, Εθνική, Λάμδα, Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Autohellas και ΕΛΧΑ. Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες