Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οικονομικοί αξιωματούχοι της Ομάδας των Επτά (G7) συναντώνται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν νέα μέτρα κατά της Μόσχας, προκειμένου να ασκήσουν πίεση για τον τερματισμό του πολέμου, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Σουνίτσι Σουζούκι.

Της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών θα προεδρεύσει η Ιαπωνία.

«Η υποστήριξη στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα είναι τα κύρια θέματα συζήτησης», είπε ο Σουζούκι σε συνέντευξη Τύπου. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την G7 και τη διεθνή κοινότητα για να ενισχύσουμε την επίδραση των κυρώσεων και να πετύχουμε τον απώτερο στόχο να ωθήσουμε τη Ρωσία να αποσυρθεί».

Η Ιαπωνία προεδρεύει των υπουργικών συνόδων της G7 φέτος εν όψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της G7 στη Χιροσίμα στις 19-21 Μαΐου. Η G7 περιλαμβάνει τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» – Πόσο «πλήγωσαν» οι κυρώσεις της Δύσης τον Πούτιν

Ακολουθεί η G20

Αργότερα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια ευρύτερη συνάντηση των οικονομικών ηγετών της G20 από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας, η οποία έχει την προεδρία της G20.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας και η παγκόσμια οικονομία αναμένεται επίσης να τεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών της G20.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί ο πληθωρισμός και κυρίως οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και η υποστήριξη για τις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή