Με φιλόδοξο στόχο να διεκδικήσει την πρωτιά μεταξύ των εγχώριων marketplaces μέσα στην επόμενη 3ετία, η Shopflix.gr, το νέο marketplace της εταιρείας Wellcomm, συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη, έκλεισε έναν χρόνο στον διαδικτυακό «αέρα», καταλαμβάνοντας ήδη τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά.

Έχοντας δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα, με στόχο να φθάσουν τις 186-200 μέσα στον επόμενο ένα – ενάμισι χρόνο, αυτή τη στιγμή με την πλατφόρμα της Shopflix.gr συνεργάζονται περισσότερα από 1.100 καταστήματα, αριθμός βεβαίως που αναμένεται να αυξηθεί γεωμετρικά το επόμενο διάστημα, και μέσω αυτής διατίθενται προϊόντα από 12 μεγάλες κατηγορίες: τεχνολογία, βιβλία, σπίτι & κήπος, υγεία & ομορφιά, παιχνίδια, παιδικά & βρεφικά, χόμπυ, κατοικίδια, κάβα & είδη καπνιστού, αξεσουάρ, Auto-Moto (είδη αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, αλλά και εξοπλισμός σκάφους), επαγγελματικά – B2B.

Ο αριθμός των μοναδικών προϊόντων που μπορεί να βρει κάποιος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Shopflix.gr ξεπερνούν σήμερα τα 3.500.000, αριθμός που σταδιακά θα τριπλασιαστεί.

Σημειώνεται πως 12 μήνες πριν, όταν το Shopflix.gr έκανε ντεμπούτο στην εγχώρια αγορά και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, καθώς κατασκευάστηκε σε λιγότερο από ένα έτος, είχε μόλις 136 συνεργαζόμενα καταστήματα με 168.000 προϊόντα.

Οι τρεις στόχοι

Η ταχύτατη ανάπτυξη έχει οδηγήσει την εταιρεία να φέρει πολύ πιο μπροστά το αναπτυξιακό της πλάνο, ανέφερε ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, διευθύνων σύμβουλος και Co – Founder της Shopflix.gr, σε συνάντηση που είχε το διοικητικό επιτελείο με δημοσιογράφους.

Μέσα στην επόμενη τριετία τρεις είναι οι στόχοι, σύμφωνα με τον CEO: να γίνει το Shopflix.gr η νούμερο 1 εταιρεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, κάτι που ενδεχομένως να επιτευχθεί όχι μόνο μέσω οργανικής ανάπτυξης, να πετύχει κερδοφόρο αποτέλεσμα και να προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 6 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την επέκταση και διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί κεφάλαια της τάξης των 4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.

Με νέα πλατφόρμα

«Επιθετικοί» είναι όμως και οι άμεσοι στόχοι της εταιρείας. Πιο αναλυτικά, έχει αποφασιστεί η αλλαγή πλατφόρμας, ανεβαίνοντας τεχνολογικό επίπεδο, παρότι συνήθως το replatforming γίνεται στα 7 με 10 χρόνια σύμφωνα με την Accenture, καθώς και η επέκτασή της και σε αγορές του εξωτερικού, με πρώτη χώρα την Κύπρο.

Η καινούργια πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να «ανέβει» στο τέλος του φετινού καλοκαιριού «θα είναι ίσως το πιο δυνατό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με ισχυρή αρχιτεκτονική και νέες τεχνολογίες», σύμφωνα με τον CEO.

Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας είναι κατά πάσα πιθανότητα και η δημιουργία κεντρικών αποθηκών στα πρότυπα μεγάλων marketplaces του εξωτερικού, μέσα από τις οποίες θα γίνεται πλέον κεντρικά η διανομή των προϊόντων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Shopflix.gr. Σήμερα η εταιρεία χρησιμοποιώντας τα hubs της Courier Center, επίσης εταιρεία του ομίλου Μαρινάκη, που έχει την ευθύνη της διανομής των προϊόντων, λύνει τα θέματα της διανομής με αποτελεσματικό τρόπο.

Επίσης έχει σχεδιαστεί και συνδρομητική υπηρεσία με προνόμια για όσους την επιλέξουν στα πρότυπα του Amazon Prime.

Καινούργια λανσαρίσματα τις επόμενες εβδομάδες

Πριν απ’ όλα αυτά και συγκεκριμένα τις επόμενες εβδομάδες η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει νέα εργαλεία και υπηρεσίες, όπως το δικό της mobile app, προσβλέποντας στο νεανικό κοινό, αλλά και στην ενίσχυση της πιστότητας στη μάρκα.

Επίσης, μέσα στον επόμενο μήνα έρχεται μια νέα υπηρεσία με οικολογικό προσανατολισμό που θα αναβαθμίσει το «πράσινο» αποτύπωμα της εταιρείας, ενώ πρόκειται να λανσαριστούν και νέα εργαλεία για τους συνεργάτες της (sellers).

Υπενθυμίζεται ότι η Shopflix.gr για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχει ήδη λανσάρει τη νέα καινοτόμο υπηρεσία παράδοσης «SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ» με πολλαπλά οφέλη για τον πελάτη αλλά και το περιβάλλον (λιγότερες στάσεις, μειωμένη κίνηση στους δρόμους και λιγότεροι ρύποι). Μέσα από την νέα υπηρεσία αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία αγοράς, προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν όσα προϊόντα κι αν έχουν παραγγείλει «με τη μία», κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και ευκολία.

Η μεγαλύτερη γκάμα τρόπων πληρωμής

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει και στην εξυπηρέτηση των πελατών της, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη γκάμα στους τρόπους πληρωμής.

Ξεκινώντας με αντικαταβολή και πληρωμή μέσω κάρτας, αυτή τη στιγμή δίνει τη δυνατότητα πληρωμής σε έως και 60 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, πρόγραμμα Bye Now Pay Later (αγόρασε τώρα πλήρωσε αργότερα) σε 4 ισόποσες πληρωμές, πλάνο πληρωμών από 3 έως 60 δόσεις, πληρωμές μέσα από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Viva Wallet, Apple Pay, Google Pay και Διατραπεζική Συναλλαγή Iris.

Μεγάλος ανταγωνισμός

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα θα αναπτύσσεται με ρυθμό 6,9% – 7% το διάστημα των επόμενων 4 ετών με τον τζίρο να καταγράφει νέο ρεκόρ το 2022, καθώς οι Έλληνες έχουν αυξήσει σημαντικά την μέση δαπάνη των διαδικτυακών αγορών τους.

Πρακτικά οι online πωλήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασιάστηκαν μέσα σε έξι χρόνια (2017-2022), αφού το 2017 μόλις που κινούνταν στο επίπεδο των 5 δισ. ευρώ.

Το ρεκόρ αγορών έχει οδηγήσει όμως και σε ρεκόρ ανταγωνισμού. Το πόσο ανταγωνιστική, αλλά και μικρή, είναι η ελληνική αγορά φαίνεται και από το γεγονός ότι η E-Mag, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρουμανίας, συμφερόντων του νοτιοαφρικανικού ομίλου Naspers, με κορυφαία θέση στην Ευρώπη και παγκοσμίως μετά την Amazon και την Alibaba, φέρεται να ανέκρουσε πρύμναν, αναβάλλοντας τα σχέδιά της για είσοδο στην ελληνική αγορά όταν μαθεύτηκε ότι οι διεκδικητές της «πίτας» αυξάνονται. Ήταν στις αρχές του 2022, όταν ετοιμαζόταν να «βγει» στον «αέρα» η Shopflix.gr και ήδη στην αγορά δραστηριοποιούνταν Skroutz και Public.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις