Ξεκλείδωσε την εκταμίευση των 5,4 δισ. δολαρίων προς την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ολοκλήρωσε την τέταρτη αξιολόγηση της υπερχρεωμένης χώρας στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Το ΔΝΤ δεν έκανε καμία αναφορά στο αίτημα της Αργεντινής για χαλάρωση των στόχων για τα αποθεματικά που είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιτευχθούν εν μέσω μιας ιστορικής ξηρασίας που πλήττει τις εξαγωγές σιτηρών της χώρας, αλλά δήλωσε ότι μια εκτενέστερη δήλωση θα εκδοθεί αργότερα.

Αργεντινή: Χαριστική βολή για την οικονομία η χωρίς προηγούμενο ξηρασία

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Το ποσό προκύπτει από τα νέα κεφάλαια του ΔΝΤ μείον 2,7 δισ. δολάρια που είναι η αποπληρωμή που όφειλε η Αργεντινή στον δανειστή.

Πηγή της κεντρικής τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι τα κεφάλαια έχουν φθάσει στα ταμεία της χώρας όπως φαίνονται από τα επίπεδα των αποθεματικών. Όμως τα αποθεματικά παραμένουν πολύ χαμηλά, καθώς η ξηρασία έπληξε τις εξαγωγές σιτηρών της χώρας, την κύρια πηγή εσόδων σε δολάρια και ο παγκόσμιος πληθωρισμός ανέβασε το κόστος.

«Η εκταμίευση από το Ταμείο έχει εισέλθει και αντικατοπρίζεται στα αποθεματικά, τα οποία αυξήθηκαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως καθαρό αποτέλεσμα μετά τις πληρωμές», δήλωσε η πηγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή