Η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Χύδην Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO) έχει καταγράψει ένα ορόσημο στον αριθμό των μελών που εκπροσωπεί. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση που ιδρύθηκε το  1980 στο Λονδίνο από τον αείμνηστο Έλληνα εφοπλιστή Αντώνη Χανδρή αντιπροσωπεύει πλέον το 32% του παγκόσμιου στόλου ξηρού χύδην φορτίου με όρους DWT.

Η INTERCARGO με πρόεδρο της τα τελευταία χρόνια τον κ. Δημήτρη Φαφαλιό (στη φωτογραφία), εκπροσωπεί πλέον ένα στόλο από περισσότερα από 3.200 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που ανήκουν σε περισσότερους από 155 ιδιοκτήτες/διαχειριστές/διαχειριστές ξηρού χύδην φορτίου, με τα μέλη της  συμπληρώνονται από 90 συνδεδεμένες εταιρείες-μέλη που υποστηρίζουν τον κλάδο.

Αγγελική Φράγκου: Ρευστή η κατάσταση στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου

Τα μέλη της INTERCARGO, που προέρχονται από 30 χώρες, εκμεταλλεύονται κατά κύριο λόγο πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που μεταφέρουν άνθρακα, σιτηρά, σιδηρομετάλλευμα και άλλα χύδην εμπορεύματα.

Για λογαριασμό των σταθερά αυξανόμενων μελών της, η INTERCARGO διαδραματίζει ενεργό ρόλο στους διεθνείς ρυθμιστικούς ναυτιλιακούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, όπου έχει Καθεστώς Μη  Κυβερνητικού Οργανισμού (ΜΚΟ). Επίσης είναι μέλος του φόρουμ της ναυτιλιακής βιομηχανίας Round Table.

Σχολιάζοντας την αύξηση των μελών, ο Δρ Κώστας Γκόνης, Γενικός Γραμματέας της INTERCARGO, δήλωσε: «Η INTERCARGO είναι μια ένωση με ισχυρή διεθνή φωνή και μεγάλο ειδικό βάρος στο εσωτερικό της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η προοδευτική  πορεία ανάπτυξης μας τα τελευταία χρόνια, μαζί με το υψηλό ποσοστό διατηρησιμότητας, αντικατοπτρίζει τη σημασία της αφοσιωμένης εργασίας που επιτελούμε για λογαριασμό των μελών μας.»

Επισημαίνεται ότι η διεθνής ναυτιλία είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία καθώς μεταφέρει περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Ο τομέας του ξηρού χύδην φορτίου είναι ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός τομέας σε αριθμό πλοίων  και τόνους. Τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην αντιπροσωπεύουν το 43% του παγκόσμιου στόλου (σε χωρητικότητα) και υπολογίζεται ότι μεταφέρουν το 55% του παγκόσμιου μεταφορικού έργου.  Η INTERCARGO ιδρύθηκε το 1980 στο Λονδίνο και έχει συμμετέχει στον ΙΜΟ από το 1993.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά