Όχι μόνο «ισοφάρισε» τις επιδόσεις του 2019 ο διάσημος γαλλικός οίκος Louis Vuitton στην Ελλάδα, αλλά οι πωλήσεις της εγχώριας θυγατρικής του, Louis Vuitton Hellas, το 2022 ήταν υψηλότερες από την τελευταία «κανονική» χρονιά κατά 16,37 εκατ. ευρώ.

Luxury: Πότε θα τελειώσει το Big Bang στα είδη πολυτελείας [γραφήματα]

Και δεν ήταν μόνο ο τζίρος αυξημένος για τη θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας μόδας και οινοπνευματωδών του κόσμου, αλλά και τα καθαρά κέρδη, καθώς έβαλε στα ταμεία της 6,54 εκατ. ευρώ παραπάνω συγκριτικά με το 2019.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Louis Vuitton Hellas, στην οικονομική χρήση του 2022, ανήλθε στα 51,97 εκατ. ευρώ από 25,6 εκατ. ευρώ 2021 και 13,37 εκατ. ευρώ το 2020. Το 2019 ο τζίρος της είχαν ανέλθει σε 35,6 εκατ. ευρώ.

Υπερδιπλάσια ήταν και τα καθαρά κέρδη συγκριτικά με το 2021, καθώς διαμορφώθηκαν σε 15,16 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021 και 2,03 εκατ. ευρώ το 2020. Μάλιστα ξεπέρασαν κατά πολύ και τα 9,15 εκατ. ευρώ του 2019.

Τα υψηλότερα έσοδα ανέβασαν και τα ποσά των μερισμάτων για τον μητρικό όμιλο, καθώς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου 2022 αποφασίστηκε η διανομή προμερίσματος ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2022 καταβλήθηκε μέρισμα ύψους 2,56 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 19,45 εκατ. ευρώ από 10,16 εκατ. ευρώ το 2021.

Όσον αφορά τις προοπτικές της εταιρείας για εφέτος, η διοίκηση εκτιμά ότι η απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση θα είναι ακόμη καλύτερη εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για την υψηλότερη τουριστική κίνηση σε συνδυασμό και με τη δυναμική που παρουσιάζει η εσωτερική αγορά.

Η Louis Vuitton Hellas απασχολούσε πέρσι 46 εργαζόμενους, με τον καθένα και την καθεμιά να λαμβάνουν κατά μέσο όρο αμοιβές 55,6 χιλιάδων ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές. Ο μέσος όρος των εργαζομένων το 2021 ήταν 36 άτομα.

Νέα καταστήματα στη Μύκονο

Εκτός από το κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, η Louis Vuitton λειτουργεί και εποχικό κατάστημα στη Μύκονο, στην περιοχή Τρία Πηγάδια.

Εφέτος στο νησί των ανέμων θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και εποχικά καταστήματα στο Nammos Village και στο εστιατόριο Zuma.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάσημος οίκος ειδών πολυτελείας θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στην ελληνική αγορά με καταστήματα στην ανανεωμένη Μαρίνα του Αστέρα στη Βουλιαγμένη.

Αυτή τη στιγμή ο Μπερνάρ Αρνό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ομίλου LVMH με μάρκες όπως η Zenith International, η Hublot, η Bulgari, η Tag Heuer, η De Beers, η βότκα Belvedere, η σαμπάνια Veuve Cliquot κ.λπ., είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παρά την απότομη υποχώρηση των μετοχών της εταιρείας του πρόσφατα.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να διαθέτει περιουσία αξίας άνω των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στο πεντάμηνο του 2023, στο ατομικό του θησαυροφυλάκιο έχει προσθέσει 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια – αν και η διαφορά με τον Ίλον Μασκ, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, έχει συρρικνωθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις