«Στο σφυρί» βγαίνουν τα διάσημα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από την δεκαετία του 1990, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Τα αθλητικά παπούτσια Dynasty Collection θα μπορούσαν να πουληθούν ακόμα και για το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. δολλαρίων, σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Sotheby’s: Στο «σφυρί» η Ferrari 275 GTB/4 του Steve McQueen

H πολυτιμότερη συλλογή

Το σετ περιλαμβάνει έξι αθλητικά παπούτσια, που αρχικά σχεδιάστηκαν και κυκλοφόρησαν από τη Nike, που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια των τελικών του NBA την δεκαετία του 1990, κατά την οποία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα με την φανέλα των Σικάγο Μπουλς.

«Αντιπροσωπεύει την πιο πολύτιμη και σημαντική συλλογή αθλητικών παπουτσιών Air Jordan που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά», ανέφερε ο οίκος Sotheby’s σε δήλωση στον ιστότοπό του.

«Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τον πρώτο αγώνα των τελικών του ΝΒΑ του 1998, πωλήθηκε για 10,1 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Yahoo Finance ο Μπραμ Γουάχτερ, επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών του Sotheby. «Λίγο αργότερα, πουλήσαμε μια φανέλα του ΛεΜπρόν από τον έβδομο αγώνα των τελικών του ΝΒΑ του 2013 για 3,7 εκατομμύρια δολάρια. Και στη συνέχεια πουλήσαμε μια φανέλα του Κόμπε για 6 εκατομμύρια δολάρια».

Μια ανθεκτική αγορά για «εμβληματικά» συλλεκτικά αντικείμενα

Η αγορά των ειδών πολυτελείας παρέμεινε ισχυρή, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, ειδικά στη νεότερη κατηγορία streetwear και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών — η οποία περιλαμβάνει τα Nike του Michael Jordan.

«Συνολικά ο οίκος Sotheby’s έκανε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια πωλήσεις πέρυσι», ανέφερε ο Wachter.

Θα σπάσει κάθε ρεκόρ;

Θα μπορούσαν τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων; Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για συλλεκτικά αντικείμενα και μια ανταγωνιστική αγορά μεταξύ των εύπορων ενδιαφερόμενων, ο ιδρυτής της Goldin Auctions, Ken Goldin, αναμένει ότι η αγορά θα μπορούσε να δει την πρώτη πώληση αθλητικού συλλεκτικού υλικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια κάρτα μπέιζμπολ του Mickey Mantle που χρονολογείται το 1952, κατέχει το τρέχον ρεκόρ στα 12,6 εκατομμύρια δολάρια. «Μια μέρα θα πωληθεί ένα αθλητικό συλλεκτικό υλικό 100 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Goldin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.