«Συντηρητικά» κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να βρει τις στηρίξεις του στα επίπεδα προκειμένου να επιτρέψει παράλληλα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν κέρδη ανώδυνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,25% στις 1.269,44 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα

Η αγορά έχει ρίξει ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους, ενθυλακώνοντας μέρος των κερδών του. Η δυσκολία άλλωστε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, πάνω από τις 1.270 μονάδες, δείχνει να συνδέεται με την επιφυλακτικότητα που υπάρχει σε αρκετά χαρτοφυλάκια στην επιλογή τιμών που ήδη βρίσκονται σε πολύμηνα, ή και πολυετή υψηλά.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η ανοδική τάση της αγοράς έχει αλλάξει, αλλά σαφώς τα κριτήρια των επανατοποθετήσεων γίνονται πιο επιλεκτικά. Η διάχυση του ενδιαφέροντος άλλωστε το μαρτυρά, ότι οι «κυνηγοί» ευκαιριών έχουν ανοίξει στα δίχτυα τους σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό, βάζοντας στο παιχνίδι της ανόδου τίτλους που είχαν μείνει πίσω στο ράλι, αλλά διαθέτουν όλα τα εχέγγυα να το υποστηρίξουν.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean σημειώνει κέρδη 2,16%, με τις Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Λάμδα να κινούνται με μικρά κέρδη. Με αρνητικό πρόσημο είναι οι Σαράντης, ΔΕΗ, Eurobank, Autohellas, Motor Oil, Titan, Πειραιώς και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών