Αίσθηση έκανε στην αγορά η είδηση της απόκτησης των Attica Stores από την Ideal Holdings. Πέρα από το υψηλό τίμημα των 100 εκατ. ευρώ, η συμφωνία κέντρισε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο, αφού έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Attica Stores: H Ideal Holdings τα εξαγοράζει έναντι 100 εκατ. ευρώ

Τα Attica Stores άλλωστε αποτελούν με διαφορά τον leader στο εγχώριο λιανεμπόριο ένδυσης και υπόδησης, με 5 πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 2.000 άτομα προσωπικό.

Για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση πώλησης των πολυκαταστημάτων, τα οφέλη αλλά και την επόμενη μέρα μιλάει αποκλειστικά στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο συνιδρυτής και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, συνιδρυτής και των εκ των βασικών μετοχών της Attica Stores

Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τη «γένεση» των Attica Stores που έμελλε να εξελιχθούν σε μια από τις πλέον επιτυχημένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, με υψηλούς τζίρους και ισχυρά EBITDA, ο κ. Λαμπρόπουλος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος για την παραπάνω εξέλιξη. Και αυτό όπως εξηγεί για συγκεκριμένους λόγους:

  • Πρώτον, γιατί ο μετοχικός έλεγχος παραμένει ελληνική υπόθεση και υπό την σκέπη αξιόλογων και ικανών επιχειρηματιών.
  • Δεύτερον, γιατί υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης και όχι συρρίκνωσης.
  • Τρίτον, διότι οι ιδρυτές συνεχίζουν ως μέτοχοι με σοβαρό ποσοστό στην εταιρεία του νέου επενδυτή.
  • Τέταρτον, γιατί η έμμεση είσοδος στο Χρηματιστήριο δίνει τη δυνατότητα αποεπένδυσης ανά πάσα στιγμή σε όποιον μέτοχο το επιθυμεί.

Το Ελληνικό

Το αναπτυξιακό πρόσημο και η διατήρηση του ελέγχου από Έλληνες μετόχους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των ιδρυτών να συναινέσουν στο deal. Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογραμμίζει μάλιστα πως κατά το παρελθόν διάφοροι ξένοι παίκτες πολιόρκησαν την εταιρεία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο γνωστός επιχειρηματίας επισημαίνει πως η παρουσία της Ideal Holdings στο Χρηματιστήριο μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να αντλήσει κεφάλαια για να υπηρετήσει το επενδυτικό πλάνο.

«Οι επενδύσεις που σχεδιάζουμε στο Ελληνικού είναι αρκετά μεγάλες και ενδέχεται να απαιτήσουν πρόσθετους πόρους. Το Χρηματιστήριο προσφέρει τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων…», σημειώνει με νόημα.

Να σημειωθεί πως η Attica Stores σκοπεύει να δημιουργήσει μεταξύ άλλων ένα πολυκατάστημα έκτασης 12.000 τ.μ. στο εμπορικό επί της Βουλιαγμένης (Vouliagmenis Mall), αλλά και ένα μικρότερο στο Riviera Galleria, περίπου 1.000 τ.μ. στο παραλιακό μέτωπο της πρώην έκτασης του Ελληνικού (εκεί που θα δημιουργηθεί η μαρίνα).

Η επόμενη μέρα

Ο κ. Λαμπρόπουλος δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της εταιρείας. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι περνάει σε καλά χέρια που έχουν τη διάθεση να μεγαλώσουν το αποτύπωμά της, φέρνοντας τα ανάλογα κέρδη σε όσους συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Η διοίκηση άλλωστε που έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, και τζίρους στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ θα παραμείνει στο τιμόνι και μετά την αλλαγή σελίδας. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις