Με μικρό προβάδισμα των αγοραστών ανοίγει τη νέα εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές όμως να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωτοβουλίες να είναι επιλεκτικές, καθώς η αγορά παραμένει σε φάση αφομοίωσης των επιπέδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.282,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Με τα βαρίδια να είναι αρκετά, το ΧΑ προσπαθεί να χτίσει ένα τείχος πέριξ των 1.280 μονάδων, όπως άλλωστε έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αγοραστικές πρωτοβουλίες όμως είναι τόσες ώστε να μην προστίθεται ρίσκο, μετά την αδυναμία της αγοράς να διαπεράσει τις 1.300 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι χρειάζεται η συσσώρευση προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι στηρίξεις της αγοράς.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα και αναμονή

Πάντως, στο ερώτημα της αγοράς για το αν η ανοδική δυναμική έχει εξαντληθεί έρχεται σήμερα να απαντήσει η Morgan Stanley, αναφέροντας ότι ο κλάδος σηματωρός της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ο τραπεζικός, έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμη. Με 36% μέση ανοδική πορεία προς τους στόχους τιμών, μας αρέσει ο ελληνικός τραπεζικός τομέας στο σύνολό του, σημειώνει η Morgan Stanley.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, την άνοδο οδηγούν οι Σαράντης, Aegean, Ελλάκτωρ, Εθνική, Τιτάν και Alpha Bank, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Autohellas, Coca Cola, Jumbo και Eurobank. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Μυτιληναίος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών