Για νέες αυξήσεις επιτοκίων που «βρίσκονται στα σκαριά» προϊδέασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), με απώτερο στόχο να μειωθεί ο «κολλημένος» πληθωρισμός, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Andrew Bailey (φωτο) θα αναφερθεί σήμερα στον θετικό αντίκτυπο που είχαν στη βρετανική οικονομία οι 13 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του πληθωρισμού, αλλά ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών.

«Μπροστά σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις, η νομισματική πολιτική έχει αυστηροποιηθεί. Τους τελευταίους είκοσι μήνες, έχουμε αυξήσει το τραπεζικό επιτόκιο κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Αναμένουμε ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν καθώς ο μετρούμενος πληθωρισμός πέφτει», αναμένεται να σημειώσει μεταξύ άλλων.

Λονδίνο: Σε συναγερμό το τραπεζικό σύστημα

Η BoE  να «κάνει καλά τη δουλειά»

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας θα επιμείνει ότι η BoE πρέπει να «κάνει καλά τη δουλειά» για να μειώσει περαιτέρω τον πληθωρισμό παρά τα προβλήματα που προκαλεί στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν πληγεί μέσω του υψηλότερου κόστους στεγαστικών δανείων και δανεισμού.

Ο διοικητής της BoE μεταξύ άλλων αναμένεται να επισημάνει πως «είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, να εκπληρώσουμε την εντολή μας να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% και να παρέχουμε το περιβάλλον σταθερότητας των τιμών στο οποίο η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να ευδοκιμήσει».

Ο Bailey αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα των μισθών προειδοποιώντας πως «τόσο οι αυξήσεις των τιμών όσο και των μισθών με τους τρέχοντες ρυθμούς δεν συνάδουν με τον στόχο για τον πληθωρισμό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού