Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους ελέγχους στις ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να προστατευθούν οι στρατηγικές βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τομείς που καλύπτονται θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία κρίσιμων πρώτων υλών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στα γαλλικά υποκαταστήματα ξένων εταιρειών για την πάταξη της καταστρατήγησης των ελέγχων.

«Πολύ αισιόδοξη» η Γαλλία για μια μεγάλη επένδυση της Tesla

«Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία μας δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλές», είπε ο Λεμέρ στους ηγέτες των επιχειρήσεων την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή Haute-Savoie της νοτιοανατολικής Γαλλίας στην πρώτη του ομιλία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε πόρους που είναι ζωτικής σημασίας για την καθαρή ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση, όπως το λίθιο που απαιτείται για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Το μπλοκ θέλει επίσης να μειώσει την εξάρτησή του από λιγοστούς ξένους προμηθευτές όπου σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Κίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γαλλία σχεδιάζει να διατηρήσει ένα όριο 10%, μειωμένο από 25%, στο οποίο ενεργοποιούνται οι έλεγχοι σε μη ευρωπαϊκές οντότητες που παίρνουν μερίδια σε στρατηγικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο Μπρούνο Λεμέρ εξετάστηκαν 325 φάκελοι το 2022, από 137 το 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή