Η σορός του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ταυτοποιήθηκε από ένα… κομμένο δάχτυλο, αφότου ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε.

Ο ισχυρός άντρας της μισθοφορικής ομάδας επέβαινε σε αεροσκάφος που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας την Τετάρτη.

Στον Πριγκόζιν έλειπε ένα δάχτυλο έπειτα από τραυματισμό στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένας ανώτερος διοικητής του Βάγκνερ αναγνώρισε το πτώμα από τον τραυματισμό, καθώς και τον δεύτερο στην εξουσία Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του.

Πώς προκλήθηκε η συντριβή του αεροπλάνου;

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η συντριβή προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανόν» στόχος, υποδεικνύοντας μια βόμβα κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμο σαμποτάζ στο αεροσκάφος, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του έχουν σκοτωθεί και εάν ήταν ο θάνατος τους ήρθε ως εκδίκηση για την ανταρσία κατά που Πούτιν.

H πρώτη αντίδραση του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών της αεροπορικής συντριβής που σημειώθηκε την Τετάρτη και χαρακτήρισε τον πρώην συνεργάτη του ως «επιτυχημένο επιχειρηματία».

Ωστόσο, o Ρώσος πρόεδρος τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι ο Πριγκόζιν «είχε κάνει λάθη».

Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε, πάντως, τη «σημαντική συμβολή» των νεκρών της αεροπορικής συντριβής στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι θα γίνει έρευνα για τη συντριβή του αεροπλάνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αεροπορική συντριβή την Πέμπτη το πρωί. Ο ίδιος είχε μάθει, όπως είπε, ότι ο ηγέτης και ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ βρισκόταν στη βόρεια Αφρική.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα