Nα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του COVID-19  προέτρεψε το Πεκίνο ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να στείλει δεύτερη ομάδα για να διερευνήσει το θέμα.

«Πιέζουμε την Κίνα να δώσει πλήρη πρόσβαση και ζητάμε από τις χώρες να το θέσουν κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεών τους – να παροτρύνουν το Πεκίνο να συνεργαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

ΠΟΥ: Διοργανώνει την Παγκόσμια Σύνοδο Παραδοσιακής Ιατρικής στην Ινδία

Τα σχόλια του επικεφαλής του ΠΟΥ έρχονται την ώρα που οι υγειονομικές αρχές και οι φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να ενημερώσουν τα εμβόλια για την καταπολέμηση των νεότερων αναδυόμενων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέζους πιέζει εδώ και καιρό την Κίνα να μοιραστεί τις πληροφορίες της σχετικά με την προέλευση του COVID-19, λέγοντας ότι μέχρι να συμβεί αυτό όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Wuhan τον Δεκέμβριο του 2019, με πολλούς να υποπτεύονται ότι εξαπλώθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και σκοτώσει σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω