Σύσταση «αύξησης θέσεων» (overweight) με τιμή στόχο τα 8 ευρώ, εξέδωσε για την μετοχή της Cenergy Holdings, η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ παρά το γεγονός ότι καταγράφει μία από τις υψηλότερες αποδόσεις στο Χρηματιστήριο, με άνοδο 123% μέχρι στιγμής στο έτος.

Cenergy Holdings: Στα 23,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο του 2023

Οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας την τελευταία διετία χαρακτηρίζονται εντυπωσιακές, με τους αναλυτές (Fani Tzioukalia, Aristotelis Ninios, CIIA και Alex Boulougouris, CFA) να εκτιμούν μάλιστα πως η ανάπτυξη αυτή ήρθε για να μείνει, καθώς προβλέπουν μέση ετήσια μεταβολή στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 11% για την περίοδο 2022-2028, ενώ με δείκτη αξίας επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων   (EV/EBITDA) στις 7,1 φορές για το 2025, η μετοχή της εταιρείας εξακολουθεί να είναι ελκυστική.

Τα κέρδη  EBITDA, αυξήθηκαν  κατά σχεδόν 2 φορές τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της σημαντικής επέκτασης του το βιβλίου παραγγελιών  με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο  έργων να κυμαίνεται στα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023 έναντι 1,1 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, κάτι που ενίσχυσε το ROIC σε περίπου 16% το 2023 από ένα εύρος 8-9% για την περίοδο 2019-2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις